Capodoperele fantasy marca Leigh Bardugo

Universul Grisha

Grisha- ființe umane cu abilități magice- sunt:

-vânați ca vrăjitoare de către fjerdanii de pe tărâmul ghețurilor,

-șoareci de laborator pentru experimentele shuhanilor,

-vânduți ca sclavi în borderulire negustorilor kerschieni.

Trei state de care au nevoie să se apere, trei state care croiesc povești pline de acțiune și răsturnări de situație

.

Regatul Umbrelor / Regatul Furtunilor / Regatul Luminilor

Alina Starkov și Mal Oretsev sunt doi copii singuri ce cresc în orfelinatul ducelui Keramtsov, pe care îi leagă o prietenie de nezdruncinat. Împreună își găsesc alinare împotriva unei lumi mari, reci, și nepăsătoare, de aceea Mal devine motivul pentru care Alina reușește să își ascundă puterile Grisha, în ciuda testării, dar este și, mai târziu, împiedicată să și le manifeste singură, pentru o vreme.

Totuși, atunci când ea și Mal sunt nevoiți să traverseze Falia, un fost ținut al Ravkăi, acum scăldat în întuneric, unde foștii locuitori s-au transformat în furioasele volcre care vânează oameni, puterea ascunsă a Alinei iese la iveală. Dragostea pentru Mal este cea care o declanșează, încercând să îl salveze de la moarte. Curând, se va dovedi că legătura dintre ei este fatidică, și nu doar dorul, iubirea și coincidența îi readuc de nenumărate ori împreună. Tot destinul este cel care le cere, pentru salvarea Ravkăi, sacrificarea.

În timp ce Întunecatul, cel mai puternic Grisha în viață, este cel care, în setea sa nemăsurată de și mai multă măreție, a creat, printr-o greșeală, falia, Alina este cea care o poate distruge, un Grisha al luminii.

Fata este un personaj puternic, ce se dezvoltă și capătă o nouă identitate pe parcursul trilogiei, căpătând o forță psihică de care la început nu e conștientă, pe lângă un psihic complex, divizat între simțul datoriei față de patrie, de oameni, și dorința de a duce o viață normală, alături de vechiul ei prieten din copilărie.

Banda celor 6 ciori / Răzbunarea ciorilor

Ketterdamul, orașul-port al negustorilor aparent cinstiți, nu e ferit de pungașii și infractorii săi, regăsiți în bâlciurile stradale, în hoți, jocuri de noroc și bordeluri în care fete din toată lumea lucrează, unele răpite și sclave. Aici se întâlnesc cei șase eroi pentru a duce la capăt o misiune care îi va scăpa de datoriile ce îi leagă pe fiecare în parte de acest loc- Jan Van Eck, unul dintre cei mai bogați negustori, îi propune lui Kaz Brecker misiunea de a îl salva din închisoarea aproape impenetrabila a Fjerdei pe omul de știință shuhan Bo Yul-Bayur.

Curând, pungașii urmează să afle de ce acest personaj este atât de important pentru multă lume, în lupta celor puternici – este inventatorul drogului numit jurda parem, ce oferă persoanelor cu abilități grisha puteri înzecite, dar le și provoacă o dependență incurabilă, periculoasă, care îi poate determina să ajungă , în acest război dintre grisha și fjerdani, la mâna inamicului, întorcând armele chiar împotriva patriei-mamă.

Wonder Woman – Fiica Războiului

Ce se întâmplă când Bardugo scrie povești pentru DC Comics? Scriitoarea care a întâmpinat cauza LGBT prin prozele sale, relatează acum adolescentină fantezie feministă, cu multă acțiune, magie și dramă. O reinventare a basmului eroic care a început cu ecranizarea lui Gal Gadot.

Prințesa Diana, fiica Hipolitei. Singura amazoană născută pe Insula Amazoanelor, nu simte că și-a câștigat locul printre surorile sale, pornește într-o expediție spre a-și câștiga onoarea de luptătoare, ignorând prevederile Oracolului cu privire la pericolele care o așteaptă, pentru ea, pentru propria insulă, pentru întreaga lume.

O salvează pe ultima Fiică a Războiului dintr-un naufragiu, și apoi se decide să lupte contra lumii întregi spre a o apăra pe fată, dar și pentru a aduce pacea în univers.

Mitologie greacă, acțiune, suspans, moarte, prietenie- toate se leagă în jurul unei lecturi ușoare, solid și firesc conturate.

Personaje puternice, ilustrate detaliat, complexe, și o doză de umor adăugat dinamismului din dialoguri- prin care relația celor patru prieteni prinși în războiul pentru viața Aliei prinde viață. Și multă emoție. Acestea sunt ingredientele prin care autoarea te trasnpune în romanul său.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s