Cei care merită să moară – Peter Swanson

Titlu: Cei care merită să moară

Autor: Peter Swanson

Editura: Litera

Colecția: CPT (Carte pentru toți)

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 411

O lectură amuzantă, plină de capcane și răstrunări de situație… Swanson ne distrage atenția de la detalii trimițându-ne pe piste false și schimbă între ei criminalii și victimele îndeajuns de repede ca să ne țină cu sufletul la gură -Boston Globe.

Cei care merită să moară este un thriller întunecat, cu personaje complex conturate, înconjurate de povești inedite și misterioase,caractere reci și depravate. Ted și Lily par doi străini ce se întâlnesc din întâmplare în avion, dar, pe parcursul romanului, se află că există anumite ițe ale nărăvașului destin care nu i-au legat cu totul întâmplător.

Cartea surprinde cu un final deschis, câteva întrosături de situație, unele previzibile, altele nu, și o doză de secrete sinsitre înconjurând fiecare personaj, făcând imposibil să îți dai seama în cine poți să ai încredere și în cine nu.

La un pahar de martini în barul aeroportului, cei doi se prind la povești care continuă și în aeroport. Ted îi povestește lui Lily despre Miranda, frumoasa sa soție trofeu care se măritase cu el pentru bani, iar acum Ted descoperise că îl înșelase cu unul dintre constructorii noii lor case de vacanță, Brad Dagett. El glumește în fața frumoasei străine roșcate, care îl acaparase cu farmecul său deja, că ar vrea să o omoare. Însă gluma se transformă într-o realitate potențială și un plan conceput cu ajutorul roșcatei, ce îl ia în serios, ba, chiar mai mult, îl susține, și propune să îl ajute.

Ce nu știe Ted este că și Miranda plănuise să îl omoare pe el, cu ajutorul lui Brad. Iar Lily, o femeie frumoasă, dar singuratică, are pe mâini mult sânge. În ea colcăie secretele crimelor comise, încă de la o vârstă fragedă, ca o povară pe care nu o mai poate duce singură, însă, în vâltoarea urii și a fugii pentru supraviețuire, nu se poate opri în a le comite. Iar pe Lily și Miranda se pare că le leagă un trecut plin de resentimente, ele aflându-se că fuseseră, în colegiu, colege, pe vremea când Miranda încă se prezenta sub celălalt nume al său, cel de Faith.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s